Fűszerpaprika őrlemény, I. osztály ,édes, 500g

2750 Ft

Összehasonlít
Cikkszám: 23 Kategóriák: ,

A fűszerpaprika-őrlemény, más néven őrölt fűszerpaprika vagy pirospaprika a közönséges paprikából készült finomra őrölt por állagű őrlemény. Jellegzetes a magyar konyhában, de a magyar gasztronómián kívül több más ország konyhája is használja.
A paprikát, mint fűszert a 18. században kezdte el általánosan használni a magyar konyha, ekkortól vált a pörköltek jellegzetes alapanyagává is. A pörköltalaphoz a fűszerpaprika-őrleményt sertészsírban pirított vöröshagymához adják, így a paprika jellegzetes szín- és ízhatása egyedi, különleges módon oldódik ki.
Napjainkban a legnagyobb területeken a Dél-Alföldön termesztenek fűszerpaprikát, a Provics Paprika termékei is itt készülnek.
Kontrollált termelési folyamatok mellett, saját feldolgozóüzemünkben készülnek az édes és a csípős fűszerpaprika termékeink is.

A klasszikus felosztás szerint a magyar fűszerpaprika-őrleményeket az érzékszervi tulajdonságok, a fizikai, a fizikai-kémiai, illetve a kémiai jellemzők alapján a következő minőségi csoportokba (minőségekbe) sorolták:

– különleges
– csemege
– édesnemes
– rózsa

A csípősség osztályozása:

– ha az őrlemény kapszaicintartalma nem haladja meg a 100 mg/kg-ot, csípősségmentes,
– ha az őrlemény kapszaicintartalma 100–200 mg/kg között van, enyhén csípős, magyaros ízű és jellegű,
– ha az őrlemény kapszaicintartalma meghaladja a 200 mg/kg-ot, akkor csípős ízű.

Összetevők: fűszerpaprika.

Származási ország: Magyarország

Gyártó: Provics Paprika Kft